fbpx
Окупація Криму

Домовленості РФ і України забезпечать анексувати Крим електрикою, – Аксьонов

Самопроголошений глава анексованої Російською Федерацією Республіки Крим Сергій Аксьонов розповів, що в Кремлі та Києві домовилися про постачання електроенергії. Такі домовленості між РФ і Україною забезпечують і стабільне енергопостачання Криму.

«Сьогодні було підписано договір про постачання електроенергії з Російської Федерації на територію України. У тому числі за цією угодою гарантуються поставки електроенергії з материкової частини України на територію республіки Крим», – заявив Сергій Аксьонов журналістам у Сімферополі.

Як відомо, Україна в кінці листопада 2014 серйозно скоротила поставки електроенергії в анексований Крим. Зокрема, на сьогоднішній день з чотирьох високовольтних ЛЕП, якими енергія і надходила до Криму, функціонує лише одна. У Криму, як і на материковій частині України, вирішили застосовувати «віялові» відключення електроенергії.

«В останні дні ситуація з енергопостачанням АР Крим дещо покращилася, а відключення світла мають мінімальний характер», – підсумував самопроголошений чиновник.

Читайте також: