fbpx
Політика

Путін: «Про “Містралі” з Олландом не говорили, навіть не згадували»

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, президент після переговорів з президентом Франції Франсуа Олландом розповів наступне: «Про "Містралі" не говорили, навіть не згадували. Є контракт, це юридичний документ. Ми виходимо з того, що це буде виконуватися. Я запитань не ставив, президент про це нічого не говорив. Але якщо ні – то у нас претензій особливих теж не буде. Звичайно, ми сподіваємося, що нам повернуть ті гроші, які ми заплатили за цим контрактом», – сказав Путін.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

При цьому він зазначив, що Росія з розумінням ставитиметься до будь-якого розвитку ситуації щодо цієї теми.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня президент Франції заявив, що ситуація в Україні не дозволяє передати Росії перший з двох замовлених кораблів «Містраль», які росіяни мали отримати до листопада. На початку вересня глава Франції напередодні саміту НАТО заявив, що французька влада вирішила відкласти поставку першого "​​Містраля" росіянам в рамках контракту вартістю 1,2 млрд євро через ситуацію в Україні. Президент заявив, що Франція не розриває і не відкладає реалізацію цього контракту, а лише чекає, щоб Росія виконала необхідні умови для того, щоб кораблі могли бути їй передані.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше Франція зіткнулася з гострою критикою ряду Західних держав через те, що вона, не виключала, що все- таки поставить росіянам ці військові кораблі.

Читайте також: