fbpx
Спорт

У Британії запропонували провести чемпіонат світу-2015 без участі Російської Федерації

Рик Бродбент – журналіст одного з найавторитетніших світових видань, англійської The Times, виступив з пропозицією відібрати у російських легкоатлетів право на участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики, який в 2015 році пройде в Пекіні.

Варто відзначити, що недавно керівник Федерації легкої атлетики Великобританії Ед Уорнер виступив із заявою, що ІААФ слід в терміновому порядку провести розслідування фактів про вживання допінгу російськими спортсменами, про що йшлося в документальному фільмі німецького телеканалу ARD.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Як повідомлялося раніше, в даній кінострічці йдеться відразу про декілька випадків вживання допінгу російськими спортсменами. Зокрема, автори фільму продемонстрували відеозапис, в якому Марія Савінова (олімпійський чемпіон в бігу на 800 метрів), розповідає про те, як вона особисто приймала допінг. Також у кінострічці наводять слова багаторазової переможниці марафонів Лілії Шобухової, яка говорила про дачу хабара керівництву Всеросійської федерації легкої атлетики. Хабар давали для того, щоб вона була допущена до участі в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

Читайте також: