fbpx
Новини світу

Північна Корея загрожує розбомбити південнокорейську різдвяну ялину

Впливове американське видання The Wall Street Journal повідомило, що влада Північної Кореї угледіла елементи психологічної війни в намірі Південної Кореї розмістити різдвяну ялинку на прикордонній території.

При цьому, представники Півночі пригрозили використовувати артилерію, щоб розбомбити дерево, якщо його все-таки поставлять. Офіційні північнокорейські ЗМІ заявляють, що ялина є не стільки елементом релігійного свята, скільки інструментом ескалації конфлікту між двома країнами.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У Сеулі планують, що ялинка буде встановлена ​​на кордоні 23 грудня. Нагадаємо, про те, що Сеул планує встановити різдвяне дерево на кордоні з КНДР, стало відомо 2 грудня.

А раніше, у жовтні Республіка Корея була змушена демонтувати 43-річну телевежу у вигляді ялинки, бо вона "посилювала напруженість" між Північчю і Півднем. Влада КНДР постійно розглядає установку ялинки як військову пропаганду. Святкова вежа, яка розташовувалася приблизно в трьох кілометрах від кордону, була видна відразу з деяких міст Північної Кореї.

Читайте також: