Der Spiegel: “Китай почав прискорене нарощування мощі своїх збройних сил”

Китай оголосив свої плани щодо прискорення нарощування потужності своїх збройних сил. Таку заяву зробив голова КНР Сі Цзіньпін. За словами китайського лідера, потужна армія, озброєна сучасним озброєнням, – «це невід’ємна частина національної безпеки».

За інформацією видання Der Spiegel, Сі Цзіньпін також заявив, що найсучасніше озброєння зможе сповна задовольнити реальні потреби армії. За словами оглядача німецького видання, китайське керівництво вже не перший рік посилено нарощує міць своїх збройних сил, витрачаючи на цей процес великі гроші. Зокрема, тільки торік військовий бюджет Китаю перевищив 100 мільярдів євро.

Related Post

Не виключено, що керівництво азіатської держави веде підготовку до конфліктів на півдні і в Східно-китайському морі, так як там розташовані спірні і багаті природними ресурсами території. Крім цього, відомо, що Китай має загострені відносини з Тайванем, який так і не був офіційно визнаний китайським керівництвом. Є також імовірність військового конфлікту з Японією, з якою у Китаю є суперечки про права на різні групи островів у регіоні.
 

Leave a Comment