fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Яценюка просять визнати частину зони АТО підконтрольною Києву

Донецька обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету міністрів України з проханням віднести ряд населених пунктів в зоні АТО до території, підконтрольної офіційному Києву. Про це під час сьогоднішнього брифінгу в Краматорську заявила радник керівника обладміністрації Олена Петряєва, передає агентство «Українські новини».

«Є чотири території в області, де, незважаючи на те, що районні центри знаходяться під терористами, є селищні ради, які знаходяться на територіях, підконтрольних українській владі», – сказала Олена Петряєва.

Зокрема, на території Тельманівського району Донецької області знаходиться шість таких сільрад, а на території Новоазовського району – п’ять сільрад.

«Ми підготували на ім’я Арсенія Яценюка звернення про те, що є необхідність прийняти постанову уряду України про закріплення таких територій за довколишніми територіями. Наприклад, Тельманівський і Новоазовський район – за Волновахою, а за Костянтинівським районом – Ясинувату. Такі заходи дозволять перерозподілити фінансовий ресурс і проводити виплати громадянам», – підкреслила заступник Кіхтенка.

Читайте також: