fbpx
Політика

Путін вважає систему ПРО США загрозою миру

Президент Російської Федерації Володимир Путін застеріг США та інші західні держави від будівництва системи ПРО в Європі. Про це Володимир Путін заявив під час свого щорічного звернення до Федеральних зборів РФ, передає «Дзеркало тижня».

Як стверджує Володимир Путін, керівництво США нібито в односторонньому порядку вирішило вийти з угоди «Про скорочення ядерного арсеналу». Як відомо, востаннє такий документ представники Москви і Вашингтона підписали в 2010 році.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«При цьому навіть навпаки, в даний момент відбувається будівництво системи ПРО в країнах Європи. Це становить небезпеку як для Російської Федерації, так і для всього світу через порушення балансу сил. Це також несе загрозу самим Сполученим Штатам, у яких може з’явитися ілюзія непереможності», – заявив Володимир Путін.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Після цього президент сказав, що вважає війну з терористами на Донбасі «спробою Заходу стримати зростання впливу Російської Федерації у світі».

Читайте також: