fbpx
Політика

Контакти НАТО з РФ стали слабшими, ніж в період холодної війни, – Штайнмаєр

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що в НАТО схвалили пропозицію Німеччини про розробку механізму взаємодії з Росією в період міжнародної політичної кризи.

 На його думку, керівництво НАТО має «шукати можливості для відновлення контактів на рівні військових експертів». Глави МЗС країн альянсу вважають, що діалог дасть можливість вирішити напружені питання в умовах гострих політичних розбіжностей між Росією і Заходом.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 При цьому Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив, що через ситуацію в Україні відносини НАТО з РФ стали ще слабшими, ніж вони були за часів холодної війни. Також міністр закордонних справ ФРН звернув увагу на наростання конфліктних ситуацій у зв’язку з діями російської військової авіації в повітряному просторі країн альянсу.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Нагадаємо, 1 квітня 2014 року альянс призупинив співпрацю з Росією. Причиною стала анексія Російською Федерацією Криму. Раніше Штайнмаєр пропонував створити канал діалогу між НАТО і Російською Федерацією хоча б на рівні послів або військових експертів.

Читайте також: