fbpx
Політика

«Розмовляти з Москвою мовою ультиматумів безперспективно», – Путін

Президент Російської Федерації Володимир Путін прокоментував тиск Заходу на Кремль у зв’язку з ситуацією в Україні. Російський лідер вважає, що односторонні обмежувальні заходи проти РФ, введені США, країнами Євросоюзу, Японією та Австралією, є нелегітимними. Таку думку президент Російської Федерації висловив в письмовому інтерв’ю турецькому виданню «Анадолу» напередодні свого офіційного візиту до Туреччини.

Як відомо, візит Путіна до Туреччини запланований на 1 грудня.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

«Я зазначу, що введені США, Євросоюзом, Японією, Австралією і низкою інших держав односторонні обмежувальні заходи щодо Російської Федерації нелегітимні. Подібний тиск завдає не лише прямий економічний збиток нашій державі, а й загрожує міжнародній стабільності», – заявив Володимир Путін.

Після цього Володимир Путін запевнив, що «розмовляти мовою ультиматумів і санкцій з Москвою безперспективно, такий тиск лише загрожує міжнародній стабільності». Також російський лідер звернувся до західних країн, закликавши їх подолати «порочну логіку загроз, а також переключитися на пошук взаємоприйнятних рішень». Також Володимир Путін зазначив, що РФ збирається тісніше співпрацювати з тими державами, які не підтримали санкції.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Ми розраховуємо, що здоровий глузд візьме верх. Ми закликаємо подолати хибну логіку обмежень і загроз, переключитися на пошук взаємоприйнятних розв’язок всіх накопичених проблем», – додав Володимир Путін.

Читайте також: