fbpx
Політика

Кандидати в міністри повинні бути готові взяти на себе відповідальність за виконання поставлених завдань, – Віктор Чумак

Народний депутат України від партії «Блок Петра Порошенка» Віктор Чумак вважає, що в уряді повинні отримати посади ті люди, які готові взяти на себе відповідальність, і виконати ті завдання, які перед ними стоять.

 «Це має бути уряд технократів, які прийматимуть прагматичні непопулярні рішення, але ці рішення можуть врятувати країну», – підкреслив він.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Крім того, Віктор Чумак вважає, що слід зберегти пропорційний принцип формування парламентських комітетів. Зокрема, за його словами, «Блок Петра Порошенка» повинен отримати 9 комітетів, але так як представник партії отримав місце спікера, партія претендуватиме на 1-2 комітети менше.

 Також він додав, що за головні сфери в житті країни через комітети будуть відповідати п’ять партій, які підписали коаліційну угоду.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Це повинна бути одна команда, яка буде виконувати коаліційну угоду. І комітети будуть саме тими органами, які будуть допомагати уряду реалізовувати принципи коаліційної угоди і програму діяльності уряду. З іншого боку, комітети, так би мовити, будуть тримати руку на пульсі і здійснювати контроль за діяльністю уряду», – констатував нардеп.

Читайте також: