fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У лавах бойовиків почастішали випадки дезертирства – Тимчук

Представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомив про те, що в районі Ясинуватої зафіксовано прибуття поповнення для російсько-терористичних військ, які ведуть бої в районі Авдіївки і донецького аеропорту. На даний момент поповнення складає близько 600 осіб – в основному найманці з Росії, озброєні легкою стрілецькою зброєю.

 Тим часом, у зв’язку з настанням зими, у ряді формувань «ДНР» спостерігаються масові випадки дезертирства, а також самовільного відступу підрозділів з ​​«передової».

 «Зокрема, найбільш масовий характер «самовільне залишення позицій» знайшло в бандформуваннях, що діють в районі  Донецька, Горлівки, Тельманове, Новоазовська. Керівництво «ДНР» вживає заходів щодо порятунку ситуації, погрожуючи жорстокою розправою за подібні випадки», – розповів він.

 Також триває перекидання ворожої артилерії на північ Луганської області.

 «Зафіксовано прибуття в Кам’янобрідський район Луганська двох дивізіонів (24 гармати) ствольної артилерії. За попередніми даними, один з дивізіонів далі буде перекинуто в район  Алчевська, другий – в район Станиці Луганської», – зазначив він.

 Разом з тим, розгортання і застосування додаткових артилерійських підрозділів на південь від Донецька продемонструвало відсутність координації та взаємодії між росіянами і бойовиками.

 «Зокрема, в ході ведення вогню по передових підрозділах українських військ, пунктом управління та коригування ведення вогню бойовиків були неправильно ідентифіковані вогневі позиції одного з артдивізіонів українських військ, по яких було відкрито вогонь на придушення і знищення. В результаті удару було завдано по своїх позиціях, один з підрозділів російсько-терористичних військ зазнав втрат», – повідомив Дмитро Тимчук.

Читайте також: