fbpx
Політика

МЗС Німеччини виступив проти нових санкцій щодо Росії

Російська Федерація, що потерпіла економічний крах, не сприятиме безпеці на території Європи і стабілізації ситуації в Україні. Так вважає міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. За його словами, на сьогоднішній день немає сенсу вводити нові санкції проти Кремля.

«Чи повинні бути нашими намірами і нашою метою придушення Російської Федерації в економічному плані? Моя відповідь на це питання – однозначно ні. Такі наслідки не були, не є і ніколи не будуть сенсом санкцій», – прокоментував свою точку зору дипломат сьогодні, 27 листопада, виступаючи на економічному форумі в Берліні.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За його словами, на даний момент експерти оцінили збиток для російської економіки на суму в 140 мільярдів доларів.

«Нам слід добре усвідомлювати, що терпить економічний крах і ізольована Росія не може сприяти європейській безпеці та стабілізації ситуації на території України. Більше того, така Росія є великою загрозою не тільки для себе самої, а й для інших», – наводять слова міністра європейські ЗМІ.

Читайте також: