fbpx
Політика

Гройсман очолив ВР восьмого скликання

Народні депутати обрали головою Верховної Ради України восьмого скликання народного депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Володимира Гройсмана. За відповідне рішення проголосували 359 депутатів.

Варто відзначити, що його кандидатура була єдиною, яка висувалася на цей пост. Представники «Опозиційного блоку» хотіли б бачити в кріслі спікера свою людину – Олександра Вілкула, але вони розуміли, не наберуть достатньої кількості голосів у сесійній залі для затвердження його кандидатури.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Представляючи кандидата на посаду голови ВР восьмого скликання від коаліції, голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко зазначив, що Володимир Гройсман довів, що вміє працювати на благо людей, ще будучи мером Вінниці, а під час роботи на посаді віце -прем’єр-міністра Україна він продемонстрував свої організаторські здібності і професійні вміння.

Сам же Володимир Гройсман під час свого представлення у сесійній залі заявив, що хоче зробити роботу Верховної Ради України прозорою і відновити довіру народу до українського парламенту.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

«Ми повинні повернути Крим, повинні відновити Донбас, і ми повинні зробити все, щоб люди були щасливі… Ми повинні діяти якісно, ​​професійно і негайно, ми повинні перетворити український парламент не в гальмо, а в двигун реформи», – заявив Володимир Гройсман.

Читайте також: