fbpx
Політика

Жодних перепон на шляху до НАТО немає, – Віктор Балога

Як зазначив народний депутат України Віктор Балога, судячи з усього, перші особи країни не мають бажання рухатися в НАТО. За його словами, спостерігаючи за тим, що відбувається зараз, усвідомлюєш, що все це Україна вже проходила в 2008 році, коли також робилися спроби вступити в НАТО.

 «Ось я не розумію, чому за 8 місяців ми так і не подали заявку на членство в НАТО? Хоча б у форматі голови парламенту, прем’єр- міністра і президента. Адже всі вони як би проєвропейські, демократичні політики. Чому ми досі не проголосували за скасування позаблокового статусу? Чому президент збирається до 6 років вступати в НАТО? Ну гаразд – якщо нам потрібен час на підготовку, то референдум давайте проведемо негайно. Давайте залишимо у спадок майбутнім поколінням хоча б юридично оформлене прагнення народу бути в системі колективної безпеки», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Як зазначив Віктор Балога, президент і сам повинен усвідомити, що один-на-один проти Росії Україні вистояти не вдасться, і що крім патріотизму українських військовослужбовців, єдиний шанс на перемогу – це членство в НАТО.

 «Що б там не говорили, це реально. Але тільки за умови консолідованої позиції влади, і якщо публічні заяви не будуть розходитися з реальними діями. Тому, не потрібно чекати 6 років. Давайте вже оголошувати референдум щодо вступу України в НАТО. Переконувати нікого не потрібно – більше половини громадян підтримують таку ідею, і їх кількість буде тільки рости. Ніяких перешкод, щоб рухатися в напрямку НАТО, немає», – підкреслив він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 

Читайте також: