fbpx
Політика

Підтримка України з боку Європи тане на очах – Віктор Балога

Як зазначив народний депутат України Віктор Балога, створюється враження, що темники для європейців почали писати в Кремлі. За його словами, іншого пояснення, чому вони заговорили пропагандистськими штампами про загальну «історію України та Росії», він не бачить.

 «Адже спільна історія та культура у нас з Європою. А з Росією у нас одна історія – окупацій і геноциду», – заявив він.

 У той же час, як вважає Віктор Балога, заяви європейців про федералізацію України і про те, що їй не місце в НАТО – вина не тільки Заходу, але й української влади, яка заслужила таке ставлення своєю бездіяльністю.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Якби у нас за 8 місяців хоча б почали боротися з корупцією, ніхто не говорив би, що нам не місце в ЄС. Якби ми подали заяву, ніхто б зараз не говорив, що ми не повинні бути в НАТО. Якби уряд провів децентралізацію, Ромпей не говорив би, що нам потрібна федералізація», – підкреслив нардеп.

 За його словами, якщо говорити відверто, то ні Франція, ні Німеччина ніколи не симпатизували Україні, але після смертей на Майдані і нападу Росії вони намагалися бути об’єктивними, або, принаймні, мовчати.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «За цей час, коли вони мовчали, ми могли діяти. Але влада витратилацей час на виправдання, концепції та переговори. А зараз підтримка Європи тане на очах. І в цьому провина не тільки Ромпея і Меркель, а й тих, кому люди довірили змінити Україну», – констатував Віктор Балога.

Читайте також: