fbpx
Політика

Олександр Бригинець закликав оприлюднити інформацію про кількість загиблих військовослужбовців за час АТО

Екс-депутат Верховної Ради України Олександр Бригинець звернув увагу на те, що з боку влади досі не прозвучало ні підтвердження, ні спростування заяви Нестора Шуфрича про те, що за час військового протистояння на Донбасі загинуло 14 тисяч українських військовослужбовців. На його думку, така заява була зроблена з метою дискредитації влади, але мовчання з боку керівництва АТО в цій ситуації може сприйматися як підтвердження цих цифр.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У зв’язку з цим, як повідомив Олександр Бригинець, він звернувся до керівництва АТО з проханням оприлюднити інформацію про кількість загиблих українських військовослужбовців, нацгвардійців і добровольців за час проведення антитерористичної операції. Крім того, він також звернувся до генпрокуратури з проханням перевірити інформацію, озвучену Нестором Шуфричем.

 «У разі, якщо кількість загиблих українських військових, нацгвардійців і добровольців під час проведення АТО дійсно приховується владою, то я вимагаю відкрити кримінальне провадження проти чиновників, які приховують цю інформацію. А якщо заява Шуфрича є свідомою дезінформацією – відрити кримінальне провадження за фактом цієї свідомої дезінформації», – констатував він.

Читайте також: