fbpx
Політика

Михайло Гаврилюк виступає проти скасування депутатської недоторканності

Обраний депутатом Верховної Ради від партії "Народний фронт" Михайло Гаврилюк вважає, що Україна поки не готова до скасування депутатської недоторканності. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Читайте: Козак Гаврилюк вважає депутатську зарплату «розкішшю»

 "Я обирався мажоритарником, маю свій округ, і не маю права зрадити своїх виборців. Тому, як і обіцяв, буду голосувати за зняття депутатської недоторканності. Але зараз я розумію, і впевнений, з часом це зрозуміють і мої виборці, ми робимо помилку, оскільки позбавляти депутатів недоторканності рано. Зараз наша країна ще не готова до такого кроку", – йдеться в повідомленні.

 М. Гаврилюк, зокрема, зазначив, що депутатська недоторканність допоможе захистити права виборців. "Я отримав практичне підтвердження того, що моя попередня думка про негайне зняття депутатської недоторканності була помилковою. Намагаючись захистити простих людей у своєму окрузі від знахабнілих забудовників, я отримав порцію попереджень і зрозумів, що знімати недоторканність з депутатів поки рано. Свого часу, як і зараз, за депутатською недоторканністю ховалося багато бандитів. Але в той же час це був і залишається механізм захисту депутатів, які борються зі злочинцями за права простих виборців. Саме недоторканність, як захист і зброя одночасно, допомогла багатьом народним обранцям у боротьбі з режимом Януковича. і зараз цей механізм повинен допомогти закінчити розпочату справу", – підкреслив М. Гаврилюк, додавши, що в цілому підтримує зняття депутатської недоторканності, і буде за це голосувати.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 "Але я особисто відклав би це доти, доки в Україні закінчиться революція, зміняться люди в судовій системі, а корупціонери і мафіозі опиняться за ґратами", – резюмував нардеп.

 Джерело: УНН

Читайте також: