fbpx
Політика

«Теракти в Україні залежать від команди Путіна», – радник Авакова

На сьогоднішній день існує загроза терористичних актів на території України. Таку інформацію оприлюднив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає агентство «Гордон».

«Ситуація залежить від того, які команди будуть видаватися Володимиром Путіним і його уповноваженими людьми терористам. Якщо буде команда підривати в Києві, то будуть підривати в Києві, буде команда щодо Львова – почнуться диверсії і там. На жаль, терористи поки не надсилають нам звіти про те, де вони планують теракти. Поки ми бачимо дестабілізацію ситуації в Харкові», – заявив Антон Геращенко.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За словами радника Авакова, для того, щоб успішно проводити диверсії в Україні, бойовиками потрібно створювати спеціальні групи. Антон Геращенко зазначив, що раніше в Харкові співробітники СБУ виявили диверсійну групу, що була покликана реалізовувати зазначений сценарій. Крім того, терористам такі групи потрібні в Одесі чи Львові.

«Тобто, їм потрібні два фактори – наявність групи агентів і наявність команди на вчинення терактів. Я вважаю, що більше питання в наявності команди», – підкреслив Антон Геращенко.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За його словами, теракти в Україні влаштовуються з метою створення атмосфери жаху, страху, невпевненості в завтрашньому дні. Крім того, загроза терактів може спровокувати українців на звинувачення Києва в «нездатності протистояти загрозам подібного роду».

В СБУ пояснювали, що в Харківській області протягом п’яти місяців працює диверсійно-терористична група, іменована «Харківські партизани». Крім того, СБУ затримала двох диверсантів, які планували підірвати райвідділ міліції в одному з житлових районів Харкова.

Читайте також: