fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Статус учасника АТО отримали 2550 військових, – Дерев’янко

Статус учасника бойових дій за станом на понеділок, 24 листопада, отримали 2550 учасників антитерористичної операції. У загальній складності на засіданні міжвідомчої комісії з питання надання статусу учасника бойових дій розглянули 2608 справ. Про ситуацію з надання статусу учасника АТО розповів Артур Дерев’янко, голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Слова Дерев’янка передає агентство «Українські новини».

У загальній складності було направлено 3552 особистих справи військових, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій. З розглянутих 2608 справ 58 було вирішено направити на доопрацювання. Причиною для відправки деяких справ, за словами Дерев’янка, виявилося «надання неповного пакету документів». Як пояснив чиновник, часто не вистачає довідки про відрядження в зону АТО або підтвердження від Антитерористичного центру при СБУ.

Після цього Артур Дерев’янко торкнувся теми відмов у наданні статусу учасника АТО. За його словами, у комісії не прийняли рішення про відмову в жодній з розглянутих справ. Він запевняє, що у разі виявлення будь-яких неточностей лише направляли справи на доопрацювання.

Нагадаємо, що 20 серпня 2014 року Кабінет міністрів України прийняв постанову №413, за якою затвердив порядок надання учасникам АТО статусу «учасника бойових дій». Крім офіційного визнання, статус учасника бойових дій дає право на ряд матеріальних і соціальних пільг (знижка на комунальні платежі, безкоштовне медичне обслуговування, у тому числі ліки, лікування або обстеження, санаторно-курортне забезпечення та проїзд у транспорті).

Читайте також: