fbpx
Окупація Криму

Путін обіцяв кримським татарам «золоті гори», – Джемільов

Позиція російської влади щодо кримських татар була спочатку лояльнішою. Вони, насамперед, спробували з корінним народом півострова домовитися, також влада хотіла мати «свою людину» в Криму, через яку можна було керувати півостровом. Але, як заявив лідер кримсько-татарського народу Мустафа Джемільов у програмі «Хоробрі серця», «поставити на коліна» кримчан не вдалося. Не купились корінні жителі півострова і на путінські обіцянки.

 «Він (Путін – ред.) не пропонував, він обіцяв, що Росія протягом декількох місяців зробить більше, ніж зробила Україна для кримських татар за всі 23 роки своєї незалежності. А натомість хотів, щоб ми з радістю сприйняли приєднання Криму до Росії», – згадав Мустафа Джемільов суть своєї весняної розмови з російським президентом.

Але вже тоді була очевидна путінська брехня, адже Мустафі Джемільову він говорив, що дав наказ «своїм хлопцям» не чіпати кримських татар на півострові, але паралельно вів війну проти корінного народу Криму.

Чи повернеться Крим в Україну, залежатиме від того, як поведе себе в цьому питанні українська влада, вважає лідер кримсько-татарського народу. Важливу роль в цьому плані відіграє ситуація в самій Росії, а також реакція Заходу на анексію Криму і реальні санкційні дії щодо окупантів.

«Я не можу вам назвати дату (коли Крим повернеться в Україну). Ось я вам скажу рік, а потім вийде, що через кілька місяців. Потім як я буду виглядати?! », – сказав Мустафа Джемільов.

 Мустафа Джемільов про окупацію Криму (відео):

Читайте також: