fbpx
Політика

Павло Розенко розповів про запровадження системи загальнообов’язкового медичного страхування

Народний депутат України від партії «Блок Петра Порошенка» Павло Розенко повідомив про те, що впровадження системи загальнообов’язкового медичного страхування не передбачає сплати додаткових податків з заробітної плати.

 Також він зазначив, що коаліційною угодою на додаток до бюджетної моделі пропонується застосувати адресну модель медичного страхування.

 «Гроші «ходять» за людиною і виплачуються за конкретну надану медичну послугу. Додаткові кошти не потрібно буде платити. Це все буде в рамках єдиного соціального внеску, який буде зменшений», – розповів він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 При цьому Павло Розенко запевнив, що фінансове навантаження зменшиться, але до соціального страхування додасться ще й медичне.

 За його словами, коаліційна угода також передбачає об’єднання двох фондів – з тимчасової втрати працездатності та нещасного випадку на виробництві, і створення на їхній базі медичного фонду.

 «Додаткових податків і виплат не буде. Це буде не більше того, що людина сьогодні платить», – підкреслив він.

 Також депутат повідомив, що обов’язкове медичне страхування встановлює перелік обов’язкових послуг, а за додаткові послуги людина може платити за рахунок приватного медстрахування. При цьому він звернув увагу на те, що така система працює в більшості країн світу.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Крім того, Павло Розенко додав, що до єдиної системи має бути приведене і пенсійне законодавство.

 «Підвищення пенсійного віку в Україні не працює. І це довела пенсійна реформа, яку провела попередня влада. Пенсія буде підвищуватися за рахунок детінізації заробітних плат і легалізації ринку праці», – підсумував він.

Читайте також: