fbpx
Політика

ПАРЄ не має можливостей примусити Росію до співпраці

Генеральний секретар ПАРЄ Войцех Савицький у своєму інтерв’ю німецькому виданню DW заявив, що ПАРЄ не має ні можливостей, ні інструментів для нав’язування тій чи іншій делегації права участі в Асамблеї.

Розмірковуючи про перспективи відновлення роботи делегації Росії в ПАРЄ та про можливі наслідки відмови ДД РФ від співпраці з ПАРЄ, Войцех Савицький сказав: "Ми можемо тільки настійно рекомендувати парламенту країни використовувати своє право участі в роботі Асамблеї і отримувати від цього очевидну користь. Однак рішення про продовження співпраці в рамках ПАРЄ знаходиться в руках парламенту країни, тобто Держдуми Росії".

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

За словами Савицького, якщо парламент тієї чи іншої країни – члена ПАРЄ з якоїсь причини вирішує, що не хоче відправляти на її сесії своїх представників, то це виключно його рішення.

"Ми можемо лише сказати, що таке рішення виглядає досить дивно і свідчить про те, що щось пішло не так, як треба", – зазначив Войцех Савицький.

Читайте також: