fbpx
Політика

Захід здійснив з ​​Росією взаємний обмін засудженими шпигунами

Російська шпигунка, яка була за рішенням німецького суду поміщена у в’язницю в ФРН разом з чоловіком торік, звільнена і зараз повернулася на батьківщину. Про це повідомило німецьке видання Focus.

"48- річна жінка, відома під псевдонімом Гейдрун Аншлаг, була звільнена два дні тому і повернулася в Росію, а її 53-річний чоловік, відомий як Андреас, залишається під вартою", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, подружня пара була поміщена під арешт у липні минулого року на термін до 6,5 років. За версією слідчих органів, з 1988 року вони працювали на КДБ, а потім у службі зовнішньої розвідки Росії. У завдання "кротів" входило отримання політичних і військових секретів Євросоюзу і НАТО.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як зазначили у виданні, Аншлаг могла бути звільнена в рамках обміну, згідно з яким раніше з російських в’язниць були відпущені три шпигуни, що працювали на спецслужби Німеччини та США.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що подружжя Андреас і Хайдрун Аншлаг можуть бути обміняні на колишнього полковника ФСБ Валерія Михайлова, який в Росії був засуджений до 18 років за шпигунство на користь США. Екс- співробітника російської спецслужби звинувачували в тому, що з 2001 по 2007 рік передавав агентам ЦРУ тисячі секретних і цілком таємних документів, які ФСБ готувала для керівництва країни. Офіційного коментаря від влади Росії щодо цієї інформації немає.

Читайте також: