fbpx
Політика

Лавров заявив, що колишні відносини Росії і ЄС неможливі

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, виступаючи на засіданні Ради із зовнішньої і оборонної політики заявив, незважаючи на те, що Росія не збирається відмовлятися від співпраці з Євросоюзом, однак, колишні відносини неможливі і «бізнесу як зазвичай» більше не буде.

«Ніхто не збирається «стріляти собі в ногу», відмовляючись від співпраці з Європою, але всі розуміють, що business as usual вже неможливий», – заявив міністр закордонних справ Росії. За словами Лаврова, раніше відносини Росії з ЄС не були рівноправними.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Бізнес у них йшов такий: Росія повинна то, Росія повинна це», – заявив глава зовнішньополітичного відомства.

Глава російського МЗС також звернув увагу на необхідність вибудовування єдиного економічного та гуманітарного простору між ЄС та Євразійським економічним співтовариством. Лавров запропонував почати переговори про створення зони вільної торгівлі між ЄС та Митним союзом, повідомивши, що цю ідею Москва має намір висунути на майбутньому засіданні міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ, яке пройде в Базелі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Я переконаний, що ми прийдемо до того, що зараз стали називати "інтеграція інтеграцій", це буде одна з забійних тем, яку ми хочемо просувати в рамках ОБСЄ на раді міністрів закордонних справ у Базелі», – зазначив російський міністр.

Читайте також: