fbpx
Політика

Порошенко: “Базовий формат для забезпечення миру на Донбасі – формат Мінського договору”

Український президент Петро Порошенко під час зустрічі з віце -президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом дійшли згоди, що єдиний спосіб домогтися миру на сході України – це дотримання Мінських домовленостей обома сторонами конфлікту.

«Ми дійшли повної згоди, що на сьогоднішній день найбільш прийнятним, базовим форматом для забезпечення миру на сході України є формат Мінського договору. Йдеться про тристоронню контактну групу, яка повинна забезпечити кілька ключових елементів мінського мирного плану», – прокоментував ситуацію президент України Петро Порошенко.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За словами Порошенка, в список обов’язкових до виконання умов входить негайне припинення вогню, створення спеціальної буферної зони, перекриття державних кордонів, а також виведення іноземних підрозділів і важкої військової техніки.

«Потрібно негайно приступити до політичного процесу перед тим, як на окупованій території будуть проведені місцеві вибори згідно з українським законодавством», – заявив Петро Порошенко.

Читайте також: