fbpx
Політика

Україна просить Ізраїль видати екс-міністра Ставицького

Генеральний прокурор України Віталій Ярема сподівається, що правоохоронні органи Ізраїлю видадуть Україні екс-міністра Едуарда Ставицького. Про це він сказав сьогодні в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє УНН.

Він зазначив, що Е.Ставицький оголошений в міжнародний розшук і його розшукує Інтерпол.

"Тому я думаю, що зміна прізвища не є підставою і причиною, через яку ми не зможемо його екстрадувати в Україну. Принаймні, всі міжнародні угоди з Ізраїлем у нас існують, і я сподіваюся, що правоохоронні органи Ізраїлю нам його видадуть", – підкреслив він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як відомо, в Україні екс -глава Міненерго оголошений у розшук. Е.Ставицький проходить у кримінальній справі щодо осіб з вищого керівництва держави за статтями "привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах", а також "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".

Раніше повідомлялося, що при обшуку місць проживання екс-міністра енергетики правоохоронці вилучили 4,8 млн доларів і 42 кг золота.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Джерело: УНН

Читайте також: