fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Ставицький купив прізвище Розенберг, – депутат від БПП

Один і найбільш розшукуваних спільників екс- президента Віктора Януковича, колишній міністр енергетики Едуард Ставицький, отримав громадянство Ізраїлю. Крім того, Едуард Ставицький змінив своє прізвище на Розенберг. Таку інформацію оприлюднив обраний народний депутат України від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко. Слова народного депутата передає агентство «Українська правда».

«За інформацією моїх джерел, Ставицький тепер ніякий не Ставицький. Його нове ім’я – Едуард Розенберг», – заявив Сергій Лещенко.

Таким чином, громадянин України перетворився на «респектабельного громадянина Ізраїлю». У зв’язку з цим Сергій Лещенко зазначив, що арешт Едуарда Ставицького санкціонований у всіх державах.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

«На відміну від Едуарда Ставицького, власник паспорта на ім’я Едуарда Розенберга може вільно подорожувати по планеті», – підкреслив Сергій Лещенко.

За інформацією нардепа, дружина Едуарда Ставицького також змінила прізвище. Тепер у паспорті дружини екс-міністра значиться «Олена Розенберг». Після цього Сергій Лещенко розповів про прописку сім’ї побіжного міністра. Він зазначив, що Едуард та Олена Ставицька зареєстровані в Ізраїлі за адресою «Hahoresh, 101, Kfar Shmaryahu».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Кфар Шмарьягу – це респектабельне передмістя Тель-Авіва біля морського узбережжя, яке переважно забудований віллами», – додав Сергій Лещенко.

Як відомо, після втечі Едуарда Ставицького з України правоохоронці провели у нього обшук. Крім того, Едуард Ставицький з подачі Києва був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Читайте також: