fbpx
Економіка

МВФ закликає Україну підвищити тарифи в нафтогазовому секторі

Українському уряду слід підвищити тарифи в нафтогазовому секторі. Таку думку під час Міжнародного інвестиційного форуму в Києві висловив Жером Ваше, постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні. Слова постійного представника МВФ передає інформаційне агентство РБК- Україна.

«Перші три квартали поточного року показують, що дефіцит державного бюджету України становить 2 %, а дефіцит компанії "Нафтогаз України" – в три рази більший, ніж дефіцит державного бюджету», – підкреслив Жером Ваше.

Незважаючи на це, пояснив постпред МВФ, навіть в умовах кризи уряд України зберігає низькі тарифи в нафтогазовому секторі. На думку Жерома Ваше, такі дії Києва в підсумку призводять до посилення корупції в нафтогазовій сфері. У зв’язку з цим постійний представник МВФ сказав, що в першу чергу повинен зробити уряд України.

«Підвищення тарифів та реструктуризація компанії  "Нафтогаз" – це те, що повинна здійснити Україна», – зазначив Жером Ваше.

Також постпред МВФ впевнений, що головне завдання для нового уряду та парламентської коаліції – економічна стабілізація.

«Україні необхідно зупинити економічний спад, стабілізувати банківський сектор та економіку. Крім того, необхідно здійснити реформу українського газового сектора. Це мають бути головні пріоритети для нового українського уряду», – підсумував Жером Ваше.

Як відомо, у вересні борг населення з оплати послуг ЖКГ збільшився на 0,3% – до 11,2 мільярда гривень.

Читайте також: