fbpx
Політика

Ангела Меркель і Ева Копач обговорили питання протидії агресору

Санкції проти Російської Федерації – це не самоціль. З такою заявою виступила німецький канцлер Ангела Меркель. За її словами, безпеку в регіоні можна забезпечити виключно в діалозі з керівництвом Російської Федерації.

Таку заяву Ангела Меркель зробила сьогодні, 20 листопада, під час зустрічі з главою польського уряду Евою Копач, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Безпека Європи може бути забезпечена тільки за сприяння з Росією. Тому санкції для нас – це не самоціль. Нам дуже важливо вести діалог з Росією» – прокоментувала свою точку зору Ангела Меркель.

За словами німецького канцлера, Польща та Німеччина є прихильниками свободи та безпеки, що особливо видно у світлі кризи в Україні, територіальну цілісність якої порушила Російська Федерація.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Для нас важливо застосування права, а не право сильного», – додала Ангела Меркель.

На завершення вона зазначила, що Берлін розуміє стурбованість Польщі щодо власної безпеки зважаючи на складну історію Польщі.

Читайте також: