fbpx
Політика

Терпінню Ангели Меркель прийшов кінець. ЄС буде рубати “проблему” під корінь

Нові санкції ЄС щодо Росії можуть бути введені в грудні, до цього кроку закликав цілий ряд європейських лідерів. В ЄС не виключають, що "червоною лінією" для Брюсселя може стати спроба захоплення підтримуваними Москвою сепаратистами нових територій, крім тих, що вони контролюють сьогодні.

 Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала ввести на черговому засіданні Євросоюзу нові економічні санкції проти Росії, про це вона заявила після саміту G20 в Брісбені. З інтерв’ю Ангели Меркель, яке вона дала після зустрічі G20, можна зробити висновок, що терпінню німецького канцлера теж прийшов кінець. За словами Меркель, Путін робить ставку на закон сили, нехтуючи силою закону. Така політика почалася з анексії Криму і зараз проявляється у впливі Росії на події в Донбасі. «Всі спроби домовитися з Росією ні до чого не привели, і якщо Володимир Путін не відповідає за свої слова, то у ЄС не залишається іншого вибору, окрім як, посилити економічні та політичні санкції проти Росії», – підсумувала Ангела Меркель.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Варто відзначити, що вчора міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу схвалили розширення санкцій проти сепаратистів на Донбасі, але про посилення санкцій проти Росії на вчорашній зустрічі не йшлося. Виходячи з цієї заяви, можна зробити емпіричний висновок, що становище Росії на міжнародній арені ще більше погіршилося. Безумовно, повинно було відбутися щось дуже істотне під час спілкування Меркель з Путіним на саміті, адже таку різку реакцію від німецького канцлера, яка практично весь час займала нейтральну позицію щодо санкцій проти Росії, світова спільнота бачить вперше. Група політичних експертів припустила, що така реакція Ангели Меркель може являти собою об’єднання поглядів і позицій лідерів більшості країн учасниць G20 щодо українського питання.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Таким чином ЄС ще раз підтвердив Росії, що у разі початку повномасштабного наступу з боку сепаратистів на Донбасі, реакція буде миттєвою, і на цей раз «рубати проблему будуть під корінь», а це означає тільки одне – повну і остаточну ізоляцію Росії від демократичного світу.

Читайте також: