fbpx
Новини світу

Роз’єднання конфліктуючих сторін на сході України близько, – Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк – Вальтер Штайнмаєр заявив, що питання розведення сторін конфлікту на Донбасі близьке до вирішення. Про це глава німецького зовнішньополітичного відомства сказав під час прес – конференції після переговорів з главою МЗС Російської Федерації Сергієм Лавровим, передають у вівторок, 18 листопада 2014 року, українські ЗМІ.

«Першорядне значення має роз’єднання конфліктуючих сторін, і тут ми можемо сказати, що ми знаходимося досить близько до вирішення даного питання», – зазначив глава МЗС Німеччини.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

«Сьогодні ми повинні стежити за тим, щоб відповідальними військовими цей документ був підписаний», – додав Франк – Вальтер Штайнмаєр.

Відповідно до думки міністра, після підписання даного документа може початися «відвід важкого озброєння із зони конфлікту». Говорячи про підсумки зустрічі з Сергієм Лавровим, німецький політик підкреслив, що «наше покоління не повинно допустити нового розколу Європи, щоб ми більше ніколи з партнерів не перетворилися в супротивників».

«Ми говорили про ситуацію в Україні, але насправді йдеться про більше. Тому я тут. Ми повинні спільно розглянути питання, чи не знайдуться у нас можливості прискорити Мінські угоди щодо врегулювання конфлікту на сході України, подолати недовіру, яка виросла між нами за останні місяці», – зазначив він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Глава російського МЗС Сергій Лавров зазначив, що наступним кроком після припинення вогню на сході України повинна стати робота з налагодження політичних зв’язків між владою України та представниками сепаратистів з урахуванням так званих виборів в самопроголошених ЛНР і ДНР.

Читайте також: