fbpx
Політика

Російський паспорт представляє проблему для проукраїнських кримчан як у Криму, так і на материку, – Мустафа Джемільов

Радник президента України з питань кримськотатарського народу Мустафа Джемільов заявив, що російський паспорт став для проукраїнських кримчан серйозною проблемою. Причому як у Криму, так і на материковій Україні.

 «Ті, хто отримують російський паспорт, мають дуже багато складнощів з в’їздом до України, хоча в Україні вважається, що вимушене отримання паспорта не означає втрати українського громадянства», – розповів він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Як вважає Мустафа Джемільов, це питання потребує глибокого аналізу з боку українського керівництва. За його словами, рішення даної проблеми може спричинити за собою зміни в українському законодавстві.

 Мустафа Джемільов звернув увагу на те, що у людей, які знаходяться в Криму, немає іншого вибору, окрім як отримати російський паспорт, оскільки без нього вони не зможуть навіть лікуватися.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Також він заявив, що в Криму продовжують обмежувати права кримськотатарського населення.

 «На півострові створена обстановка страху. Залишити Крим підштовхують всіх проукраїнських жителів, але особливо кримських татар», – підкреслив Мустафа Джемільов.

 За його словами, причина в тому, що окупаційна влада знає, що ніколи не зуміє домовитися з кримськотатарським народом.

Читайте також: