fbpx
Політика

Всіх українських медиків можуть зробити військовозобов’язаними

  Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство оборони ініціюють внесення змін до законодавства щодо військового обов’язку в питанні визнання всіх медичних працівників військовозобов’язаними.

 "Досі залишається неврегульованим питання участі цивільних лікарів в наданні допомоги військовим пораненим в зоні АТО. Ми зіткнулися з проблемою, коли хірурга вищої категорії документально оформляють як фельдшера, як нижчий медперсонал. Так не повинно бути, і ми цю ситуацію виправимо найближчим часом", – цитує прес-служба МОЗ т.в.о. голови відомства Василя Лазоришинця.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За його словами, планується, що медичний персонал буде поставлений на військовий облік за профілем підготовки і включений в мобілізаційний резерв.

 В.Лазоришинець також нагадав, що останні 6 років в більшості медвузів не було військових кафедр, і існують прогалини з відповідними знаннями серед цивільних лікарів. Однак, за його словами, вже підготовлено відповідні нормативно-правові акти, які врегулюють це питання.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: