fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Україна готується до можливої повномасштабної війни, – Лисенко

В даний момент українська армія продовжує готуватися до можливої ​​повномасштабної війни. Зокрема, в Збройних силах України йде розконсервація військової техніки та підготовка резервів. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив спікер інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на питання про те, чи можлива повномасштабна війна з РФ. Слова спікера РНБО передає агентство Ліга.net.

«У будь-якому випадку, є розклад початку війни або його немає, українська армія повинна бути готова до будь-якого розвитку ситуації, у тому числі і до агресії. Для цього вже підготовлена ​​перша лінія оборони, посилені наші підрозділи, зняті з консервації додаткові технічні засоби оборони, вогневі засоби ураження. Крім того, підготовлені додаткові підрозділи людей, які зараз перебувають в активному резерві і готові висунутися в будь-якому напрямку, де відбудеться агресія», – заявив Андрій Лисенко.

Під час брифінгу спікера РНБО попросили розповісти, про які конкретно додаткові резерви йдеться і скільки їх у ВСУ.

«Хто вас попросив поставити це питання? Я просто скажу, що у нас постійно запитують – скільки і яких ті, хто проводять розвідку, де знаходяться наші військовослужбовці. Ми ніколи не скажемо кількість наших людей, які знаходяться на лінії оборони або в резерві – це елемент військової таємниці. Я прошу без образ», – відповів Андрій Лисенко.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко повідомив про готовність України «до найгірших сценаріїв, в тому числі і до війни з Російською Федерацією».

Читайте також: