fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бойовики поширюють чутки про те, що «відіб’ють» Вуглегірськ – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, за останню добу позиції сил АТО були обстріляні близько 40 разів. При цьому він зазначив, що найбільша кількість обстрілів зафіксована на луганському, дебальцевському та донецькому напрямках.

 «Найбільш активно противник веде обстріл із ствольної артилерії (10 обстрілів), мінометів (9 обстрілів) і РСЗВ (7 обстрілів). Двічі бойовиками і російськими військовими застосовувалися танки», – додав він.

 Тим часом, за його словами, в окремих районах Донецька проходить доукомплектування ряду бандформувань, серед яких «Оплот» і «Спарта». Це пов’язано з втратами в живій силі, які понесли бойовики. В основному доукомплектування відбувається за рахунок російських найманців.

 «Відзначається перекидання в ці райони озброєння (мінометних розрахунків і ствольної артилерії, відзначено як мінімум 2 нових вогневих підрозділів). Відзначаються спроби бойовиків налагодити взаємодію між вогневими підрозділами і групами БПЛА в тактичному ланці», – додав Дмитро Тимчук.

 Крім того, було розгорнуто нове бандформування в районі Горлівки, яке хоч і обмежене поки що в техніці, але, за заявою його керівництва, незабаром отримає серйозне посилення, як бойовиками, так і важким озброєнням через Макіївку.

 При цьому Дмитро Тимчук зазначив, що в Горлівці терористи поширюють чутки про те, що незабаром «відіб’ють» Вуглегірськ.

 «Можливо,  йдеться про поширення цільової дезінформації з метою змусити українське командування послабити позиції на інших ділянках дебальцевського плацдарму», – припустив він.

Читайте також: