fbpx
Політика

Путін може дійти до «захисту» російськомовних в Нью-Йорку, – політолог Бжезінський

Основою нової агресивної концепції Російської Федерації щодо захисту російськомовного населення є омана про «велику російську державу і її величезний потенціал». Саме на цьому перед своїм населенням вміло грає російський уряд. Таку думку висловив відомий політолог і радник кількох американських президентів Збігнєв Бжезінський. Слова політолога передає агентство «Голос Америки».

«Причому, в цьому плані йдеться не тільки про захист етнічних росіян, а й російськомовних, так званих співвітчизників. В цьому контексті Москва також не зводить поглядів з Латвії та Естонії, в яких проживає російськомовне населення. Я не здивуюся, якщо на цій підставі і Брайтон Біч російське керівництво оголосить зоною своїх інтересів», – заявив Збігнєв Бжезинський в центрі міжнародних і стратегічних досліджень у Вашингтоні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

На думку Бжезінського, тактична мета Російської Федерації – залякати країни Європи своєю мілітаризацією, кораблями, винищувачами і навчаннями. Стратегічною метою є «розвал об’єднаної Європи як сильного гравця на міжнародній арені». Крім того, Кремль зацікавлений у відділенні Європи від США.

«Володимир Путін розуміє, що ЄС не надто інтегрований, бо має велику кількість країн. У зв’язку з цим його дії і спрямовані на поділ Європи. Всі звинувачення Російською Федерацією Заходу в тому, що саме він розпалює війну, є безпідставними та спростовуються як мінімум тим фактом, що західні країни відмовили Україні в наданні наступальних озброєнь», – підсумував Збігнєв Бжезінський.

Читайте також: