fbpx
Політика

Росія відмовляється видати Віктора Януковича і членів його сім’ї Києву

Як повідомило ЗМІ в суботу джерело в російських правоохоронних органах, екс – президент України Віктор Янукович і члени його сім’ї, які оголошені в розшук в Україні, не будуть видані Києву для кримінального переслідування.

"Шанси на те, що батько і син Януковичі, а також колишні високопоставлені чиновники України опиняться в розпорядженні нової влади, дорівнюють практично нулю. Ніяких легальних передумов для їхньої видачі немає", – сказав джерело.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За його словами, російська влада в своєму рішенні спирається на відмову Інтерполу включити відсторонених від влади колишніх керівників України в список розшукуваних злочинців.

"Між тим, тільки ордер Інтерполу є законною підставою для затримання людини, оголошеної в розшук у себе на батьківщині, – відзначило джерело. – А такого на сьогоднішній день не існує в природі". Він також нагадав, що позиція міжнародної поліцейської організації полягає в тому, що вона не втручається в політичні питання.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 

Читайте також: