fbpx
Політика

Віктор Пшонка хоче повернути ікони і картини, які були конфісковані в його будинку – ЗМІ

Колишній генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив про те, що він збирається повернути речі, які були конфісковані з його будинку під Києвом. Нагадаємо, що безліч ікон, картин, статуеток, монет і книг з дому Пшонки були передані в Національний художній музей.

Як повідомляють російські засоби масової інформації, адвокати екс – генпрокурора засипали скаргами Міністерство культури.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Як розповіли в українському міністерстві, коли справа дійшла до розгляду скарг, то захисники Віктора Пшонки не з’явилися. Більш того, вони не змогли надати жодних доказів того, що всі зазначені речі є власністю Віктора Пшонки.

«Проблема в тому, що в скаргах не вказано, про які саме предмети йдеться. Також адвокати не надали будь-які правовстановлюючі документи», – прокоментувала ситуацію автор статті Тамара Мазур.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, що речі з будинку Віктора Пшонки можна було побачити на виставці «Скарби Межигір’я», яка проходила в Національному художньому музеї. До слова, всі ці речі там зберігаються досі.

Читайте також: