fbpx
Політика

Ідея озвучити склад майбутнього Кабміну виглядає незграбно, – Мустафа Найєм

Кандидат в народні депутати України від партії «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм вважає, що ідея озвучити гіпотетичний склад майбутнього Кабміну виглядає незграбно як технологічно, так і політично.

 Зокрема, як зазначив Мустафа Найєм, такий крок виглядає не зовсім красиво щодо решти партнерів по коаліції. До того ж, за його словами, спочатку було очевидно, що після оголошення інші учасники переговорів заявлять, що озвучений склад ні з ким не погоджений.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Крім того, Мустафа Найєм вважає, що це ставить у незручне становище тих, чиї прізвища були публічно озвучені без їхньої згоди.

 «Така заява також різко зменшує поле для маневру самого Арсенія Яценюка. Тактично грати проти нього стане простіше, а йому доведеться пояснювати кожен відступ від озвученого складу», – додав він.

 За його словами, єдиний аргумент, який може грати на користь у автора ідеї – гра на випередження, щоб сформувати певну громадську думку.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 «Але озвучивши неузгоджений ні з ким склад уряду до підписання коаліційної угоди, Арсеній Яценюк ризикує потрапити під шквал критики з боку партнерів та ЗМІ, які можуть звинуватити прем’єра в тому, що для нього першочерговим є кадрове питання, а не план роботи майбутнього Кабінету міністрів», – констатував він.

Читайте також: