fbpx
Політика

Децентралізацією в АПУ займається помічниця екс-нардепа Геннадія Зубка

Департамент місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента України очолює 26 -ти річна Катерина Кодоненко. Про це повідомляє агентство «Українська правда».

Катерину Кодоненко призначили главою департаменту 3 жовтня поточного року, а вже 22 жовтня Кодоненко був привласнений 5-й ранг державного службовця. Варто відзначити, що раніше Катерина Кодоненко працювала на посаді помічника – консультанта апарату Верховної Ради України: з січня 2013 по липень 2014 року – без розповсюдження дії закону «Про державну службу». З липня по вересень 2014 року Катерина Кодоненко працювала на зазначеній посаді з поширенням дії закону про держслужбу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Стаж державної служби Кодоненко – з 10 липня 2014 (загальний стаж роботи – більше 8 років), як зазначено в довідці на сайті Адміністрації президента України.

Журналіст Володимир Бойко в соціальній мережі Facebook пояснив причини такого призначення в Адміністрації Порошенка.

«Мене тут посилено розпитують, що це за 26-річна дівиця, яка 3 жовтня була призначена керівником департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації Президента. Якась Кодоненко Катерина Віталіївна, яка до липня цього року "вимушено" працювала на посаді юриста-консультанта Житомирського заводу огороджувальних конструкцій», – зазначив Бойко.

Журналіст пояснив, що власником Житомирського заводу огороджувальних конструкцій є перший заступник глави Адміністрації глави держави Геннадій Зубко. За його словами, свого часу Катерина Кодоненко працювала помічником – консультантом народного депутата України Геннадія Зубка.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

На захист Кодоненко виступив керівник прес -служби президента України Андрій Жигулін.

«Незважаючи на свій вік, вона має вищу юридичну освіту, досвід розробки у Верховній Раді більше 30 законопроектів за різними напрямами», – заявив Жигулін.

Також він пояснив, що незабаром пройде конкурс на посаду глави департаменту місцевого самоврядування та децентралізації АПУ. У зв’язку з цим Кодоненко працюватиме тимчасово виконуючою обов’язки глави департаменту.

Читайте також: