fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Москаль правоохоронцям: Досить вже ділити крісло глави МВС і виступати на ток-шоу, продемонструйте свою профпридатність на практиці

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль занепокоєний загостренням ситуації з викраденням і вбивствами людей на підконтрольних Україні територіях. У зв’язку з цим він звернувся до прем’єр-міністра, міністра оборони, начальника Генштабу, міністра МВС, голови СБУ та генерального прокурора України з проханням вплинути на ситуацію з викраденнями людей, які набувають все більшого масштабу на Луганщині. Про це повідомили в прес – службі Геннадія Москаля.

«Я не розумію, як на контрольованій України території в зоні АТО, яка з усіх боків блокована військовими, які перевіряють в тому числі і мене, можна викрадати і вбивати людей!» – обурився глава Луганської ОДА.

На його думку, якщо військові формування та місцеві правоохоронні органи не в змозі вирішити це питання і навести порядок, то правоохоронні функції краще передати облдержадміністрації, до якої «люди і так звертаються, як до останньої інстанції».

Мені щодня доводиться приймати скарги обурених людей, у яких «невідомі особи в камуфляжі і з автоматами Калашникова» викрадають рідних і близьких», – поскаржився Геннадій Москаль.

За словами губернатора, особливо загострилася ситуація з викраденнями людей в листопаді. Так, в цей час на Центральному ринку в центрі Сєверодонецька невідомі особи в камуфляжі з автоматами викрали двох підприємців, з ресторану було викрадено трьох жителів Сєвєродонецька. Пізніше їх знайшли мертвими в приватному будинку, самовільно зайнятому невідомими особами в камуфляжі.

«За обґрунтованою підозрою у викраденні з подальшим вбивством затримані троє жителів Київської та один – Черкаської області, які мали при собі автомати Калашникова, гранати, радіостанції, бронежилети. По сьогоднішній день жодне з воєнізованих формувань не хоче визнати їх своїми бійцями», – зазначив Геннадій Москаль хоча, за його словами, у одного із затриманих знайшли довідку про те, що він є військовослужбовцем військової частини В0624 і учасником бойових дій.

«Заявляю, що такі «учасники бойових дій» на території, контрольованій Україною, не потрібні. Їх діяльність зводить нанівець всі старання облдержадміністрації стабілізувати обстановку на звільнених від бойовиків територіях і дискредитує українську владу», – вважає губернатор.

«Прошу керівників центральних силових структур надіслати в Сєвєродонецьк передові групи і вплинути нарешті на ситуацію з викраденнями і вбивствами людей. Досить вже ділити крісло глави МВС і виступати на ток- шоу, продемонструйте свою профпридатність на практиці – в зоні антитерористичної операції» – резюмував глава Луганської ОДА.

Читайте також: