fbpx
Політика

В Придністров’ї знов заговорили про проведення “референдуму”

В Придністров’ї збираються провести ще один так званий «референдум» про самовизначення. Як заявив президент невизнаної Придністровської Молдавської республіки Євген Шевчук, таке «голосування» буде проведено тільки за умови визнання його підсумків.

Про це він заявив в інтерв’ю «Європейській правді».

«Це один з найкоротших шляхів, спрямований на врегулювання цього конфлікту. Референдум зможе вирішити проблему з урахуванням того, чого бажає місцеве населення, яке знаходиться в зоні конфлікту», – зазначив президент невизнаної Придністровської Молдавської республіки Євген Шевчук.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Ми готові розглянути варіант з проведенням додаткового референдуму, але з умовою, що воля придністровського народу буде визнана і до неї поставляться з повагою», – додав Шевчук.

Крім того, як підкреслив Шевчук, співпрацю молдавської армії з НАТО в Придністров’ї розглядають як підготовку до агресії проти невизнаної республіки.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Безумовно, ми стурбовані активізацією співробітництва силових структур Молдови зі структурами НАТО», – підсумував Шевчук.
 

Читайте також: