fbpx
Право

У Росії мають намір зняти мораторій на смертну кару

Нещодавно стало відомо, що в Росії збираються повернути смертну кару. Група депутатів, представники Єдиної Росії (правляча партія), збираються внести проект закону «Про відновлення смертної кари, як способу покарання за особливо тяжкі злочини». Серед російської еліти дану інформацію сприйняли, як новий етап превентивних заходів проти можливих збурень щодо дій нинішньої влади.

 Розуміючи сьогоднішню політизованість та корумпованість правоохоронної системи в Росії, повернення смертної кари можна прирівняти до злочину проти народу. Російська вертикаль влади на даний момент представляє собою системи тільки з двома заданими точками координат – угодний і неугодний. Так от, зараз проти так званих «неугодних» режиму відкриваються сфабриковані справи, їх заарештовують, допитують, таврують, але вони залишаються живі. І після виходу на свободу найчастіше продовжують свою антикремлівську риторику, підіймаючи в народних масах, які й так неспокійні, нові хвилі обурення, і Путіну і його підручним з кожним днем стає все важче і важче стримувати народне невдоволення. Можливе повернення смертної кари – якесь попередження тим людям, які хочуть якихось змін в Росії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Міжнародні експерти сходяться на думці, що смертна кара буде повернута в російське законодавство, незважаючи на всілякі протести правозахисних організацій. Кремль ніколи не відмовиться від ще одного важеля тиску на власний народ, тим більше від такого вражаючого. Але, насправді, питання про зняття мораторію на смертну кару – всього лише черговий прийом з боку Москви. РФ використовує дане питання, щоб тиснути на ЄС, і таким чином не допустити виключення Росії з Парламентської асамблеї Ради Європи, натякаючи на те, що в разі виключення всі рішення Страсбурзького суду з прав людини втратять свою силу на території федерації. Росія всіма силами намагається вплинути на Європу, і з кожним разом важелі тиску стають все абсурднішими. Якщо Росія зніме мораторій на смертну кару, вона ще раз продемонструє всьому світу свою справжню личину – звіра, який в поривах амбіцій і люті не щадить ні своїх, ні чужих.

Читайте також: