fbpx
Політика

В Казахстані побоюються «українського сценарію», – ВВС

Криза на сході України змусила багатьох жителів Казахстану всерйоз задуматися про те, чи не буде їхня країна наступною мішенню агресивно налаштованої Російської Федерації. Також в Казахстані задумалися, яку позицію займе російська громада, якщо відносини між державами погіршаться. Про це повідомляє інформаційне агентство ВВС.

«Головне місто північного Казахстану, Петропавловськ, було засноване Російською імперією під час свого розширення на схід. Назва міста і його старі дерев’яні будинки зберігають російське минуле. Половина населення півночі Казахстану – це етнічні росіяни. Саме такі регіони зараз найбільше стурбовані кризою на сході України», – зазначає агентство.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Багато жителів Казахстану зараз побоюються, що вони можуть виявитися наступною метою в «списку Володимира Путіна». Як відомо, з деяких пір лідер Російської Федерації став «затятим захисником етнічних росіян». У міру того, як антиросійські настрої в північному регіоні Казахстану стають помітнішими, в Москві з вуст прокремлівських політиків вже прозвучали ідеї щодо «повернення північної частини Казахстану».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Нещодавно на одному з молодіжних форумів Володимира Путіна запитали про націоналізм в північному Казахстані. Якщо правда, що всі питання для російського президента ретельно відбираються і перевіряються, то це можна розглядати як попередження для казахського уряду», – підкреслили в інформаційному агентстві.

 

Читайте також: