Терористи накопичують сили для утримання захоплених територій, – РНБО

Незаконні військові формування накопичують свої сили для утримання підконтрольних їм територій. Таку інформацію, відповідаючи на питання про цілі перекидання російських військ на схід України, оприлюднив спікер інформаційно – аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. Слова спікера РНБО передає агентство РБК – Україна.

«Терористи накопичують свої сили для того, щоб посилити присутність на Донбасі і утримати захоплені території. Кінцеві плани терористів нам поки не відомі, але враховуючи ситуацію і збільшення сил на території підконтрольній терористам, робляться відповідні рішення про посилення українських підрозділів на деяких ділянках лінії розмежування на Донбасі», – заявив Андрій Лисенко.

Спікер РНБО пояснив, що поки не йдеться про «повномасштабний наступ». Як зазначив Андрій Лисенко, Російська Федерація продовжує перекидати в східні регіони України особовий склад і важке озброєння своїх Збройних сил.

Related Post

«Російська Федерація продовжує використовувати ті ділянки державного кордону України, що не контролюються українською стороною, і вони посилюють сили терористів, в тому числі, особовим складом та військовою технікою ЗС РФ», – підкреслив спікер інформаційно – аналітичного центру РНБО.

Андрій Лисенко запевнив, що у бойовиків з числа місцевих жителів просто не вистачає навичок для управління «серйозною військовою технікою».

Варто відзначити, що в РНБО виключили проведення четвертої хвилі мобілізації в Україні.

Leave a Comment