fbpx
Ситуація на Південному Сході України

“Росія закінчила створення угруповань на Донбасі”, – Тимчук

З приводу того, коли саме почнеться наступ російської армії на Україну, поки розвідінформації немає. Про це повідомляє координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

«Ми можемо констатувати той факт, що на сьогоднішній день створення угруповань фактично закінчено. Зараз російська сторона проводить тільки заходи, спрямовані на їх посилення. Зараз інструменти для наступу у терористів є. Коли саме терористи його задіюють і чи задіють взагалі, складно говорити», – висловив свою точку зору військовий експерт.

На думку Дмитра Тимчука, незважаючи на заяву РНБО про те, що в українська сторона здатна тримати оборону, насправді на сьогоднішній день оборона по лінії зіткнення вибудувана лише епізодично.

« В одних секторах на 100 % закінчені інженерні роботи, а в цей же час в інших до закінчення робіт ще дійсно далеко. Наші сили розтягнуті фактично з півночі Луганської області до Маріуполя», – повідомив Тимчук.

Тимчук впевнений, що на Донбасі не варто очікувати класичного наступу з метою прориву оборони. За його словами, терористи будуть продовжувати на окремих напрямках спроби «витиснути» з позицій українські війська.

Читайте також: