fbpx
Економіка

В жовтні Росія витратила 27 млрд доларів на підтримку падаючого рубля

Центральний банк Російської Федерації продав протягом жовтня 2014 року в рамках валютних інтервенцій 27,2 мільярда доларів і 1,6 мільярда євро. Про це стало відомо з повідомлення російського банківського регулятора.

До цього Центральний банк Російської Федерації виходив на внутрішній валютний ринок з продажами валюти ще в травні 2014 року. При цьому обсяги валютних інтервенцій Центробанку РФ в жовтні перевершили попередні рекорди цього року. Як відомо, в березні регулятор був змушений виходити на ринок з масштабними інтервенціями через різку волатильність на ринках. Тоді Центробанк РФ продав 22 мільярди доларів і 2,3 мільярда євро. Вдвічі більші продажі валюти у Центробанку РФ були під час глобальної економічної кризи в 2008 році.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Варто відзначити, що багатомільярдні інтервенції Центробанку РФ не рятують падаючий рубль. Зокрема, станом на 9:10 четверга курс американського долара до рубля на Московській біржі збільшився на 28 копійок в порівнянні з рівнем закриття попереднього дня, досягнувши позначки в 45,23 рубля. Курс євро до російського рубля після відкриття Московської біржі збільшився на 57 копійок – до 56,64 рубля.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Варто відзначити, що після вчорашнього фактичного переходу Центробанку РФ до вільного плавання рубля російська національна валюта продовжила падіння.

Як відомо, криза в Україні та санкції Заходу обмежили доступ російської сторони до зовнішнього фінансування і стали додатковим чинником гальмування економіки РФ.

Читайте також: