fbpx
Політика

Росія відмовилася від діалогу з Україною в «женевському» форматі

Росія вважає безглуздим продовжувати з Україною переговори щодо врегулюваня ситуації на Донбасі в «женевському» форматі, а тому зовсім відмовилася від них. Про це говориться в повідомленні МЗС РФ. Російська сторона нагадала, що на зустрічі в рамках «женевського» формату учасники переговорів узгодили спільну заяву, в якій фіксувалися конкретні заходи щодо деескалації конфлікту, відновлення безпеки для всіх громадян. Але в МЗС РФ цинічно звинуватили Україну в зриві мирного процесу, відзначаючи, що нібито дії офіційного Києва призвели «до тисяч людських жертв і масштабних руйнувань».

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Зараз очевидно, що всі ці домовленості були грубо порушені українською стороною. Замість деескалації Києвом були активізовані на південному сході країни бойові дії з використанням важкої техніки, що привело до тисяч людських жертв і масштабних руйнувань. Замість реальної конституційної реформи та налагодження діалогу з власним народом були вжиті якісь невиразні кулуарні маневри, які поки не вилилися ні в що, крім порожніх обіцянок», – йдеться в обвинуваченні російської сторони.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

У зв’язку з цим МЗС РФ вважає недоцільним повернення до «женевського» формату, який, як зазначають у відомстві, «не приніс очікуваного результату».

Читайте також: