fbpx
Україна

Частину вулиці Інститутської перейменують в Героїв небесної сотні

Комісія з питань культури і туризму Київської міськради вирішила перейменувати частину вулиці Інститутської у вулицю Героїв небесної сотні. Про це повідомив депутат, глава комісії з питань культури і туризму Київської міськради Ігор Луценко.

«Ми вирішили назвати вулицю Героїв небесної сотні. Найбільш гаряче обговорення – чи повністю міняти вулицю Інститутську чи частково. Вирішили частково – від Хрещатика до Ольгинської», – написав Ігор Луценко.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

Крім того, чиновник анонсував перейменування й інших вулиць Києва. По-перше, комісія з питань культури і туризму рекомендувала Київській міськраді повернути історичні назви: вулиці Фрунзе – Кирилівська, площі Дзержинського – Либідська площа.

«Також схвалили і рекомендували організувати громадське обговорення перейменувань: вулиця Металістів – академіка Брайчевського. Відмовили ми в перейменуванні вулиці Старобориспільської або Чернігівської в вулицю генерала Пузікова (Пузіков – радянський генерал, воював проти українських військ, починаючи з 20- х років минулого століття і до кінця другої світової війни», – додав Ігор Луценко.

Читайте також: