fbpx
Політика

Яценюк: Сідати за стіл переговорів з терористами безперспективно

Прем’єр – міністр України Арсеній Яценюк вважає безперспективними переговори з представниками так званих Донецької і Луганської «народних республік». Ефективним діалог може бути тільки в рамках формату Сполучені Штати Америки – Європейський Союз – Україна – Російська Федерація. Про це прем’єр заявив в ході засідання уряду в середу, 5 листопада.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Щодо переговорів, то вкотре підкреслюю, з ними (терористами на Донбасі, – ред.) за стіл двосторонніх переговорів сідати безперспективно. Один з найбільш ефективних і реальних форматів – це женевський формат, який передбачав участь США, Європейського Союзу, України і нашого північного географічного сусіда», – заявив Арсеній Яценюк.

Також прем’єр нагадав Росії про необхідність виконувати кожен з 12 пунктів мінських домовленостей, хоча  в порядність сусідньої держави він не вірить.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Доцільності знову закликати Росію до виконання того, на що вона погодилася, немає. Але нагадати про необхідність виконувати кожен з 12 пунктів мінських домовленостей, вважаю за необхідне», – зазначив глава уряду.

Читайте також: